Bildts Dokumintasysintrum

BDS

Op deze site vindt u informatie over het Bildts Dokumintasysintrum. Via het keuzemenu bovenin kunt u kiezen voor foto’s, films of voorwerpen. Op dit moment, april 2016, staan er zo’n 9800 foto’s op de website, maar liggen er nog zo’n 6000 te wachten op verwerking. Het aanbod van films groeit gestaag, evenals de voorwerpen.
Hebt u zelf foto’s, films, voorwerpen of ander interessant materiaal dat niet verloren mag gaan, neem dan contact met ons op. Foto’s kunnen worden in gescand, films worden onder bepaalde voorwaarden gedigitaliseerd en voorwerpen gefotografeerd en met beschrijving op de site gezet.
Bent u geïnteresseerd in een bepaalde foto, dan kunt u deze opvragen via het contactformulier bij de betreffende foto. Is de foto bestemd voor publicatie, dan is bronvermelding een vereiste. Hebt u opmerkingen of aanvullingen bij foto’s, ook dan kunt u uw reacties achterlaten op het contactformulier.


Nieuws

05-07-17  Vakantie

In de maanden juli en augustus is er i.v.m. de vakantie geen zitting in de bibliotheek op woensdagmiddag. Mocht u toch een vraag hebben, mail ons dan gerust op bildts@bnfrl.nl, want achter de schermen gaat het werk wel door. 
Vanaf woensdag 4 september zijn wij weer te vinden op onze vertrouwde plek in de bibliotheek. Van 13.30 - 16.00.
Wij wensen iedereen een prettige vakantie.
 


+ Lees het hele artikel

23-05-17  Lammetsymet

Vandaag kunt u ons tegenkomen op de jaarlijkse Lammetsymet van Sint Annaparochie. Samen met Stichting Ons Bildt bemensen wij de kraam van Stichting Bildts Aigene.


+ Lees het hele artikel

24-04-17  Websait en Bildts Aigene

Soa't jou merke staat de lêste tiid wainig nijs op deuze sait. En bedoel ik aigenlik Nijtsys, want feerder gebeurt d'r genoch. D'r worde alle weken nije foto's op 'e sait set, foorwerpen worre beskreven en feerder bin dir fia ôns aigen YouTube-kanaal 'n prot films te bekiken.
Wer't wy feerder met doende binne, is 't plaatsen fan geluudsfragminten op de sait. Bedoeling is om dat dut jaar foornander te krijgen. 

werom dan gyn nijs op deuze bladsy? dat komt omdat wij doende binne met 't inpassen fan de websaits van Stichting Ons Bildt, Kemissy Meertalighyd en Bildts dokumintasysintrum in de sait fan Stichting Bildts Aigene. 

dat wort de ingang foor alles wat met Bildtse taal, kultuur en historie te maken het. Fia deuze sait kin jou dan deurklikke op 't onderdeel wer't jou belangstelling foor hewwe. 

sien alfast maar 's op www.bildtsaigene.nl.

wort ferfolgd! 


+ Lees het hele artikel

16-02-17  Omroep Max bij Bildts Aigene en Dokumintasysintrum

Vanochtend, donderdag 16 februari, heeft Omroep Max opnames gemaakt bij Stichting Bildts Aigene, 't Bildts Dokumintasysintrum en in het café van Oude Bildtzijl.

Rennie vertelde over de taalstatus, de medewerkers van het dokumintasysintrum ontvingen Klaas Oosterbaan en Dewi Steensma, en in het café is een repetitie van De Klaine Kaizerin.

Vanavond half zeven op NPO 2!!


+ Lees het hele artikel

13-02-17  Feul andacht foor de taal

Soa't jim leze en hore kinnen hewwe, het ok 't Dokumintasysintrum 't drok had met de ( petisy foor) de Bildtse taal. 

Met 'n delegasy fan Bildts Aigene en Europees Buro foar Lytse Talen binne wy dînsdeg 7 febrewary naar Den Haag weest, om de petisy "Erkin de Bildtse Taal' an te bieden an de kamerkemissy onder laiding fan Pia Dijkstra, oorspronkelik út de Westhoek. 

Jammer genog is de woensdeg derna bij 't beslút over de herindeling deuze petisy niet besproken, maar dat betekent niet dat d'r achter de skermen niks gebeurt. D'r is nag gyn defintief beslút nommen.

Wat wel mooi is om te melden, dat o.â. deur deuze aksy foor de Bildtse Taal de landelike media 't Bildt ok in de gaten hewwe. De hele week wort op Radio Een  om 11.30 uur andacht besteed aan ôns gemeente, en niet alleen over de taal, maar ok over de Bildtdijken en soa. Se hewwe fleden week de hele week opnames maakt.

Kommende donderdeg is Omroep Max bij 't Dokumintasysintrum, bij Rennie fan Bildts Aigene en in 't kefé fan Ouwesyl, om der opnames te maken. 't Gaat hur fral om 't praten; hoe klinkt 't Bildts en hoe wort 't brúkt. Wij bin benijd! 

At wy wete wanneer 't útsonden wort, krije jim weer bericht fan ôns. 


+ Lees het hele artikel


Bekijk het archief